Namen van pedofielen worden toch vrijgegeven via informatielijn

Na een website is er nu ook de pedofielen-informatielijn. Wie wil weten of er een pedofiel in zijn buurt woont, kan er naartoe bellen en krijgt zelfs de naam van de man.

kscherpenberg

Het is de oprichter van de website Chris Hölsken die de informatielijn heeft opgezet. Mensen die op de website ontdekken dat er een pedofiel in de buurt woont, kan bellen naar de lijn. Daar krijgen ze de straat, voornaam en de eerste letter van de pedofiel.

Duidelijkheid

"We willen duidelijkheid verschaffen. Als je weet dat er een pedofiel in je buurt woont, maar je weet niet wie, dan kijken mensen maar scheef naar elkaar en ga je iedereen verdenken", aldus Hölsken.

De website staat sinds maandagavond online. De gegevens van veroordeelde pedofielen zijn er te vinden en in welke omgeving ze verblijven. Omdat er controverse ontstond, besloot Hölsken geen foto's, namen of adressen te publiceren.

Vanuit Nederland

"Dat doen we nu nog niet, maar we geven wel telefonisch meer informatie. Omdat we dat vanuit Nederland doen, kunnen ze me niets maken, want daar is het wel wettelijk toegelaten. Daarom geef ik ook niet de volledige achternaam, dan zouden ze me weer wel kunnen pakken."

Volgens de oprichter wil hij via de website ook mensen helpen die pedoseksuele neigingen hebben maar die niet in praktijk willen brengen.