"Opel Antwerpen moet vermoedelijk deuren sluiten"

Het ergste scenario voor Opel Antwerpen lijkt werkelijkheid te worden. Volgens de Duitse krant 'Rheinische Post' gaat de fabriek in Antwerpen vermoedelijk dicht. De vestigingen in het Duitse Eisenach en het Zweedse Trollhättan zouden verkocht worden. De fabriek in Bochum blijft geopend. Volgens de socialistische vakbondsman Rudi Kennes draait alles om speculatie.

kscherpenberg

De vice-president van GM en de GM-Europachef zijn hiermee volgens de Rheinische Post naar de Duitse minister van Tewerkstelling Zu Guttenberg gestapt. Die wilde meer garanties van General Motors alvorens Duitse overheidssteun te verstrekken.

5.110 jobs

Volgens de Duitse krant is Guttenberg tevreden met het plan. Dit betekent een voorlopige redding van Opel, maar het is slecht nieuws voor Antwerpen.

De fabriek in Bochum blijft dus open, maar Eisenach en Zweden worden verkocht en de fabriek in Antwerpen zou "onder druk van General Motors" gesloten worden.

Duitsland mag zijn fabrieken behouden, maar er wordt wel gesnoeid in het personeel. Zo zouden er 1.600 jobs in Bochum, 1.160 in Rüsselsheim en 450 in Kaiserslautern verloren gaan. In Eisenach, dat helemaal dicht gaat, verdwijnen 1.900 jobs. In totaal verdwijnen er 5.110 jobs.

Het blijft bang afwachten om te zien of de Duitse krant gelijk heeft.