Stevens te duur, Genk blijft trekken aan Vergoossen

Racing Genk zet zijn zoektocht naar een trainer verder. En dat het niet evident is om op dit moment iemand te vinden, geeft de club ook toe. In een gesprek met Radio 1 zei Jos Vaessen zelf dat het moeilijk zou worden. ""Want echt veel namen staan er niet op onze lijst."

kscherpenberg

Toch staat vast dat er intussen al contact is geweest tussen Racing Genk en Georges Leekens. Maar wellicht is Leekens niet de belangrijkste kandidaat. Dat blijft tot bewijs van het tegendeel Sef Vergoossen. In Genk worden verwoede pogingen ondernomen om de Nederlands-Limburger tot het aanvaarden van een interimopdracht te verleiden.

Huub Stevens

De keuze voor Vergoossen is ingegeven door het tekort aan beschikbare trainers met faam die beantwoorden aan het profiel dat Genk op het oog heeft.

Huub Stevens is wel zo iemand. De goeie bekende van Vergoossen nam onlangs ontslag bij PSV en staat bekend als "een harde". De ideale man om orde op zaken te stellen in de Genkse kleedkamer. Maar Stevens' manager Ploegsma sluit die piste uit. "Huub Stevens heeft zijn vizier gericht op volgend seizoen. Hij gaat dit seizoen niet meer aan de slag. Of Genk hem zou interesseren, weet ik niet. Heeft Genk interesse in hem? Ik heb daar nog niks van gemerkt."

"Stevens ligt buiten ons budget", voegt Vaessen daar aan toe. "Ik kan voor 99% zeggen dat het Stevens niet wordt."

RCo

MEER OVER KRC Genk

MEER OVER VOETBAL