Het weer voor zaterdag 7 maart

Vandaag is het meestal bewolkt maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Rond de middag is een lokaal drupje regen niet geheel uitgesloten. Na een frisse start komen de maxima vanmiddag rond 10°C uit.

Zondagvoormiddag trekt een actieve regenzone over Limburg.

rweytjens_fr

Later op de dag wordt het tijdelijk droger alvorens er een aantal buien overtrekken. Volgens de huidige computerberekeningen zou het in Limburg droog moeten blijven tussen 13u en 17u. De temperaturen doen het wel goed met minima ruim boven het vriespunt en maxima in de buurt van 10°C maar er waait wel een vrij krachtige zuidwestenwind.

Maandag zouden we het met wat geluk op de meeste plaatsen droog kunnen houden al zitten regen en buien nooit veraf. De temperaturen situeren zich rond +2°C in de ochtend en +8°C in de namiddag. Er staat een vrij krachtige westenwind.

Dinsdag kunnen we dan niet aan de regen ontsnappen. Het wordt een regenachtige en frisse dag. De meeste neerslag zal tijdens de voormiddag vallen, namiddag kan het nu en dan even droog worden. De wind waait matig uit het noordwesten en de maxima klimmen niet veel hoger dan 6 of 7°C. <>Woensdag wordt het droger en ook weer enkele graden zachter.

Ruben Weytjens

MEER OVER Reizen