Antwerpse chemiebedrijven bestrijden incidenten virtueel

Acht chemische bedrijven uit de provincie Antwerpen zullen in maart en april het computersysteem 'virtueel oefenen' uittesten. Om het geheel nog realistischer te maken, kunnen bedrijven zelfs hun hele site laten namaken in 3D.

wverhaert

Eind vorig jaar stelde gouverneur Cathy Berx het project 'virtueel oefenen' voor op het Provinciaal Instituut voor Brandweer- en Ambulanciersopleiding..

Een demonstratie maakte het voor de verschillende Sevesobedrijven en hulpdiensten in de provincie Antwerpen mogelijk kennis te maken met het programma.

Training

Vanaf 9 maart kunnen de veiligheidsverantwoordelijken van Sevesobedrijven ook zelf met het computersysteem oefenen. Instructeurs zullen zeven halve dagen bij chemische bedrijven langsgaan om een introductietraining te geven.

Tot nu toe hebben al acht Sevesobedrijven hun deelname bevestigd. Het gaat om BASF, Bayer, Exxonmobil, Solvay, Total, Janssen Pharma Geel, BP Chembel en Exxon Meerhout.

De federale dienst noodplanning van de provincie Antwerpen organiseert de introductietrainingen in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Geel, de deelnemende Sevesobedrijven en het bedrijf E-semble. Provinciegouverneur Cathy Berx maakte de roadshow mogelijk.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio