Mariaburg niet rijp voor wonen boven school

Als de deelnemers aan de infosessies over de nieuwbouw van GIBO Mariaburg representatief zijn, is de wijk niet rijp voor het project om woningen bovenop klaslokalen te zetten.

jvandermosten

In drie sessies kregen eerst de leraars, dan de ouders en tenslotte de omwonenden uitleg over het plan om in Mariaburg een Belgische primeur te bouwen. Bovenop de nieuwe school komen 20 woningen en ernaast nog eens 15.

De ouders klaagden over het verlies aan open ruimte en vonden het vertrek van de kinderopvang erg jammer. “U klaagt dat we onze kinderen met de auto brengen, maar u dwingt ons om de auto te nemen”, zei een moeder tegen de verkeersdeskundige.

De buurtbewoners vrezen vooral toenemende verkeersdrukte in de Molenlei, die nu al kreunt onder het sluipverkeer. De gemeente heeft nog veel overtuigingswerk.

Speelruimte

Leraar Kris Claessens relatveert de kritiek van de buurtbewoners op de hinder van de extra buren. “Ik geef hier al 25 jaar les en in het begin stonden er hier véél minder huizen. De mensen die nu het hardst roepen, wonen hier nog maar vijf of tien jaar en hebben ook drukte meegebracht en bomen omgezaagd.”

Kris tilt zwaarder aan het verminderen van de speelruimte voor de kinderen. “De vele ruimte was precies één van de troeven van deze school, en er wordt al jaren aan geknabbeld. Nu gaan we er netto nog eens op achteruit. Daarom maak ik ook voorbehoud bij de plannen.“

Boris ROUSSEEUW

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio