Sp.a wil niet meer weten van Lange Wapper

Sp.a wil niet meer weten van Lange Wapper

Sp.a wil niet meer weten van Lange Wapper

De sp.a wil na het alternatievenonderzoek over de Oosterweelverbinding niet meer weten van het BAM-tracé, zo meldt De Standaard vrijdag. Daarmee lijkt de discussie binnen de Vlaamse regering nog lang niet ten einde.

jvandermosten

Als het van de Vlaamse socialisten afhangt, komt er geen tunnel-brugconstructie met de Lange Wapper om de Antwerpse ring te sluiten. Ministers Kathleen Van Brempt en Frank Vandenbroucke en Antwerps burgemeester Patrick Janssens willen dat de plannen van Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) worden herzien en dat de suggesties van onderzoeksbureau Arup Sum in rekening worden gebracht, hoewel ze de plannen van de BAM vóór de uitkomst van het alternatievenonderzoek steeds hebben verdedigd.

De afwijzing wordt echter nog niet officieel gecommuniceerd. De sp.a-excellenties verkiezen om de discussie te voeren binnen de Vlaamse regering. Ook minister-president Kris Peeters (CD&V) is gewonnen voor een open discussie. Die visie staat echter lijnrecht tegenover die van Vlaams minister Dirk Van Mechelen (Open Vld). Hij bleef ook gisteren mordicus volhouden dat de alternatievenstudie maar ruimte liet voor één conclusie: de Lange Wapper is de beste én de snelste optie.

werfwijzer

Leer alles over de werken aan
Oosterweel

Meer over Oosterweel en overkapping Ring