1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Metallica met zelfvertrouwen in het Sportpaleis

Midden in de zaal, omringd door fans. Zo stapte Metallica donderdag de arena in van het Sportpaleis. Een band die duidelijk zijn zelfvertrouwen heeft teruggewonnen.

jrosquin

'Death Magnetic', de eerste echte goeie studioplaat van de band sinds lange tijd heeft Metallica vleugels gegeven. Dat komt ook live tot uiting. Tijdens deze tour spelen James Hetfield & zijn vrienden haast iedere dag een andere playlist en regelmatig vissen ze songs op die ze al lange tijd niet meer op hun repertoire hadden gezet en geinige covers.

Klaagden enkele AC/DC-fans nog over beperkt zicht in sommige hoeken van de zaal, dan kon daar bij Metallica geen sprake van zijn. Het imposante podium was midden in de zaal neergekwakt en elk Metallica- lid zocht zijn hoekje van het podium op zodat echt iedere fan op z’n minst het gevoel had betrokken te zijn bij dit concert.

Wie voor 'Death Magnetic' was gekomen, werd meteen op zijn wenken bediend met 'That Was Just Your Life'. De opener van de nieuwe cd werd in het donker gespeeld, begeleid door een spectaculaire lasershow. De nieuwe plaat mocht – in tegenstelling tot het mislukte 'St. Anger' – veelvuldig de revue passeren.

Zwarte ballonnen

Die nieuwe songs passen perfect bij de resem klassiekers die de band er tegenaan gooide. Songs als One – met de stilaan traditioneel geworden vuureffecten - en 'Master of Puppets', dat luid werd meegebruld door de trouwe aanhang. Metallica speelde met het vuur van jonge honden en vooral Kirk Hammett deed frisse dingen op zijn gitaar.

Tijdens 'Seek & Destroy' werden er zwarte ballonnen op de menigte los gelaten. Een rouwkleur, jawel. En dat voor een band die weer springlevend is.

Mark VAN LUYCK

Lees ook: Lars Ulrich maakt radio op Stubru Lees ook: Wat is het beste Metallica-nummer?