Walter Van Beirendonck promoot shoppen met de fiets

Het Belgische mode-icoon Walter Van Beirendonck begint stilaan het uithangbord te worden van de goede doelenorganisaties. Na zijn bijdrage voor Levenslijn en Music for Life ontwerpt hij nu een excentrieke fietstas en enkele kledingstukken voor 'Met Belgerinkel naar de winkel', een promotiecampagne om meer de fiets te gebruiken.

mgeysmans

"Met de fiets kun je iets vertellen over jezelf, net zoals je dat doet met de kleren die je draagt. Ik fiets zelf graag, ik rij met zo'n typische oude Hollandse fiets. Ik word gewoon vrolijk als ik het doe", vertelde Van Beirendonck in een interview.

De fietstas werd de naam 'Smile+Bike' gedoopt en valt op door zijn felle kleurencombinaties. De tas past perfect in Van Beirendonck zijn vroegere Glow-collectie, maar is niet enkel een modieus hebbeding. Dankzij de handige hengels kan je de tas zo van je fiets nemen en mee de winkel in. Zo bespaar je niet enkel op benzine voor je auto, maar ook op herbruikbare zakjes in de winkel.

Wil je binnenkort zelf rondrijden met zo'n vrolijke Van Beirendonck-tas? Haal dan vanaf zaterdag 16 mei tot en met 20 juni je fiets van stal en ga shoppen in de deelnemende lokale handelaars in heel Vlaanderen. Zo kan je zegels sparen om je eigen fietstas te bemachtigen.

MEER OVER Mode & Beauty