"Moeskroen moet geen twee maar tien miljoen vinden"

Vandaag is het D-day voor Moeskroen. Houdt de club op te bestaan of niet? Een overbodige stemming, aldus ex-preses Detremmerie. Hij meent te weten dat de club sowieso failliet gaat.

jrosquin

Na de positieve berichten kreeg Moeskroen gisteravond opnieuw slecht nieuws te verwerken. Zo verleende het stadsbestuur (nog) geen toestemming voor een lening van twee miljoen euro. Vandaag om halfzes volgt een nieuw onderhoud tussen de politieke partijen, waarna de veertien bestuursleden van Moeskroen stemmen over het voortbestaan van de club.

Overleven tot einde van seizoen

De algemene teneur is dat Moeskroen met die benodigde twee miljoen euro kan overleven tot het einde van het seizoen, maar volgens Jean-Pierre Detremmerie zouden dat kosten op het sterfhuis zijn. De ex-burgemeester van Moeskroen stelt nu dat de financiële problemen van de club nog veel erger zijn dan het bestuur laat uitschijnen.

“Tot het einde van dit seizoen zal Moeskroen het nog wel rekken, maar daarna is het onherroepelijk gedaan met de club”, aldus ex-voorzitter Detremmerie die er door het huidige bestuur van beticht wordt zelf schuld te hebben aan de malaise.

Lening

“De huidige bestuurders vertellen de waarheid niet”, zegt Detremmerie. “Moeskroen moet nog 2,5 miljoen euro aan de BTW, 4 miljoen aan terugbetalingen, 1,5 miljoen aan schuldeisers en 2 miljoen om alleen al het einde van dit seizoen te halen. Zelfs een lening van de stad van 2 miljoen euro volstaat dus bijlange niet om het faillissement te vermijden."

"Nu doen alsof de club nog gered kan worden, is de waarheid geweld aandoen. De club moet tien miljoen euro vinden, acht miljoen meer dan ze laat uitschijnen. Ik hoop op een mirakel. Excelsior Moeskroen is mijn kind, maar je moet de feiten onder ogen zien.”

Drie miljoen

Bij Moeskroen werd het benodigde bedrag gisteravond bij monde van spreekbuis Clémént Knockaert op drie miljoen euro geraamd. “Maar de club moet nog één miljoen krijgen voor de transfers van Christophe Lepoint (AA Gent) en Bertin Tomou (Westerlo) zodat we nog twee miljoen nodig hebben.”

SBE, PHBO

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL