Jongeren starten café met spaarcenten

Café De nieuwe hoek komt in handen van zeven jonge gasten. Het nieuwe café zal ‘Den Hoek’ heten en opent op vrijdag 20 maart. Zo willen ze de leemte opvullen die een sluiting van het populaire café ’t Smis nalaat.

De zeven jongeren kwamen op het idee tijdens een kaartavond. “We vroegen ons af waar we heen moesten als café ’t Smis sluit”, vertelt Bert Lambrechts. “Toen kwam een van ons op het idee ‘De nieuwe hoek’ over te nemen, want het gebouw staat al lang over te nemen. Toen we de overnameprijs vernamen, hebben we ons spaargeld bijeen gelegd. Het café opent zijn deuren op 20 maart.”

De huidige bazin, Lea Van Camp, houdt al zeventien jaar het café open en gaat voortaan overdag voor de jongeren werken. ’s Avonds nemen de jongeren zelf plaats achter de tapkraan. “Het is de bedoeling dat we met zeven voortgaan, maar als er toch ruzie komt of iemand wil stoppen, is alles wettelijk geregeld met een bvba. Wij gaan nooit in ruzie eindigen”, lacht de bende.

Een groep heeft ook zijn voordelen. Vijf jongeren studeren nog en twee hebben een vaste job. “Het werk wordt minder belastend, want we verdelen de werkuren. De verwachtingen zijn nu hooggespannen. De naam verandert in Den Hoek, dat klinkt hipper. We hebben een contract voor negen jaar met de brouwer, maar we hopen dat we het dan kunnen verlengen. Ons café richt zich tot meerdere doelgroepen, de oudere mensen overdag en de jongeren ’s avonds. We hebben er vertrouwen in.”MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio