Leekens genoemd als opvolger van opgestapte Van Geneugden bij Genk

Ronny Van Geneugden stapt zelf op als trainer van voetbalclub Racing Genk. Zijn positie was onhoudbaar geworden na het schamele gelijkspel tegen tweedeklasser Lierse, afgelopen dinsdagavond in de Beker van België.

ssimons

Zijn assistenten Pierre Denier en Hans Visser nemen de fakkel tijdelijk over. Intussen wordt de naam Georges Leekens druk geciteerd als opvolger. Leekens zelf ontkent in alle toonaarden.

Georges Leekens

Gisteren leek het er al op dat de dagen van Van Geneugden bij Genk geteld waren. Jos Vaessen ontkende echter dat de coach ontslagen was. Van Geneugden heeft nu besloten de eer aan zichzelf te houden.

Succesvol jeugdtrainer

Van Geneugden was sinds 23 februari 2008 aan de slag als hoofdcoach bij de Limburgers. Hij volgde er toen de ontslagen Hugo Broos op.

Van Geneugden was toen vijf jaar in dienst bij de club. In 2003 kreeg hij al heel wat lof voor zijn werk als beloftencoach. Een jaar later was hij zes speeldagen hoofdtrainer ad interim samen met Pierre Denier.

Racing Genk kon dit seizoen opnieuw niet het verwachte sprankelende voetbal brengen. Ondanks het feit dat er heel wat geïnvesteerd werd in nieuwe spelers (Tom De Mul, Stein Huysegems, Joao Carlos, Daniel Pudil,…) is de club pas vierde in het klassement en staat het op de rand van de uitschakeling in de Beker van België.

Wijn

Dinsdagavond behaalde Genk in eigen huis tegen tweedeklasser slechts een 2-2 gelijkspel in de heenwedstrijd van de halve finales. Vorig weekend verloor de club dan weer bij KV Mechelen met 2-1. Zo werd er een 1 op 6 geboekt na de winst (0-2) in de topper tegen Club Brugge.

Van Geneugden kwam dit seizoen nog in opspraak toen hij zogezegd een dure wijnfles had gestolen tijdens een etentje op restaurant met het hele team. Achteraf bleek het om een misverstand te gaan.

Fiche Ronny Van Geneugden:

Geboren te Hasselt op 17 augustus 1968

Spelerscarrière: " Thor Waterschei " RKC Waalwijk " Royal Antwerp FC " SK Lommel " Germinal Ekeren " Sporting Lokeren " Verbroedering Geel

Trainerscarrière: " Excelsior Veldwezelt " Sporting Lokeren (co hoofdtrainer ad interim samen met Rudi Cossey) " KRC Genk (jeugdtrainer) " KRC Genk (hoofdtrainer ad interim) " KRC Genk (hoofdtrainer)

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL