Jonge kunst met een grote A + Audio

Nog tot 9 maart 2009 loopt in het VOC Karel Cuypershuis de tentoonstelling 'Jonge kunst met een grote A'. Jonge mensen uit het Antwerpse kunstonderwijs maakten kunstwerken die hun visie op diversiteit weergeven.

jvandermosten

De tentoonstelling bevat schilderijen, grafische installaties, videomontages en foto's. Beluister hier het gesprek met Cary Waeyenberghe, van scholengemeenschap Noord, en met Leo De Clippeleir en Sonja Franssens van het SISA Antwerpen.:

Skylines van SISA

Het Antwerpse Stedelijke instituut voor Sierkunsten en Ambachten (SISA) maakte voor de tentoonstelling een aantal kunstwerken die de skyline van Antwerpen weergeven. Ook in deze skylines ligt de focus op diversiteit.

Zo staat er naast de Antwerpse kathedraal bijvoorbeeld een moskee. "Onze jonge leerlingen uit het beroepsonderwijs zorgden voor een prachtig resultaat", aldus Sonja Franssens, technisch adviseur van het SISA.

Damplein Spoor Noord

'Jonge kunst met een grote A' liep in april vorig jaar al op het Damplein Spoor Noord. Nu is de tentoonstelling uitgebreid met een aantal extra kunstwerken zoals de skylines van het SISA.

Wie de eigenzinnige kijk van toekomstige jonge Antwerpse kunstenaars op diversiteit wil zien, kan nog tot 9 maart terecht in het VOC Karel Cuypershuis.

© 2009 – StampMedia - Thomas De Ridder

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio