"Zonder Lange Wapper betaalt Antwerpenaar maandloon tol"

Vlaams Minister van Ruimtelijke Ordening Dirk Van Mechelen (Open Vld) blijft bij zijn standpunt dat het BAM-tracé veruit het beste scenario is voor de Oosterweelverbinding. Op 'TerZake' zei Van Mechelen dat het vierde alternatieve tracé financieel niet haalbaar is.

jrosquin

"Van de drie onderzochte alternatieven heeft de tunnel-brugvariant duidelijk meer voordelen dan de andere varianten", liet Van Mechelen weten. "Wat mij betreft is de discussie over het tracé nu definitief beslecht."

Van Mechelen werd meteen uit alle hoeken teruggefloten en zelfs regeringscollega's als minister-president Peeters (CD&V) zeiden dat de Open Vld'er te snel voor zijn beurt had gesproken en dat er nog geen definitieve beslissing was genomen over het te bouwen tracé.

Poll

Vierde alternatief

Uit de alternatievenstudie door Arup UK & SumResearch kwam een vierde alternatief als beste uit de bus. Dat behelst het tracé, zoals voorgesteld door stRaten-generaal, maar dan met tolheffing in de drie tunnels onder de Schelde.

Onbetaalbaar noemt Van Mechelen dat. "Als we in het dossier van de Oosterweelverbinding niet opteren voor het tracé met de Lange Wapper en een tunnel onder de Schelde, moeten de mensen voor woon-werkverkeer van de ene kant van de Schelde naar de andere, elk jaar een maandloon betalen aan tol bij de Kennedytunnel", zei hij in het duidingsprogramma op Canvas.

Tol uitgesloten

Van Mechelen benadrukt dat er met het tracé van de Lange Wapper geen tolgelden in de Kennedytunnel zullen moeten betaald worden. Ook minister-president Peeters zei eerder op de dag dat tolgelden vragen in de tunnels een uitgesloten zaak was.

Van Mechelen hoopt dat er voor de paasvakantie een beslissing valt, want anders komen de verkiezingen te dichtbij en belandt het dossier weer helemaal in een impasse.

www.gva.be/oosterweel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER