Willy Vandersteen krijgt grote overzichtstentoonstelling

Het Suske en Wiske Museum herdenkt in 2013 tekenaar Wily Vandersteen.

jvandermosten

In 2013 zal het honderd jaar geleden zijn dat striptekenaar Willy Vandersteen (1913-1990) in de Antwerpse Seefhoek geboren werd. De vader van Suske en Wiske, Bessy, De Rode Ridder en Robert en Bertrand verhuisde naar een villa in de Beauvoislaan 98 in Kalmthout, waar hij ook zijn tekenfilmstudio installeerde.

Die studio is er nog steeds, maar in de villa kwam er tien jaar geleden op initiatief van de provincie ook het Suske en Wiske Museum. Het is een interactief belevenismuseum voor kinderen, maar in 2013 wil het uitpakken met een overzichtstentoonstelling over leven en werk van Vandersteen.

Educatief assistent Guy Dierckx bereidt het initiatief mee voor. “We voelen steeds meer interesse van volwassen stripliefhebbers, die de originele tekeningen en fetisjen van Vandersteen willen zien. Daar willen we op inspelen. Het Suske en Wiske Museum heeft geen eigen collectie, maar er zijn veel verzamelaars die ons nu al bruiklenen toevertrouwen. Misschien moeten we in de toekomst ook eens aan een eigen fonds denken.”

FHMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio