"Kris Peeters werkt inspanningen voor herstel Wallonië tegen"

Kris Peeters werkt inspanningen voor herstel Wallonië tegen

"Kris Peeters werkt inspanningen voor herstel Wallonië tegen"

Print
De Vlaamse regering gaat in beroep bij het Grondwettelijk Hof om de verlenging van de start- en landingsbaan van de luchthaven van Bierset te voorkomen. Waals minister van Transport André Antoine (cdH) is uiterst ontevreden over de gang van zaken.

"Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) doet zijn beklag over de economische achterstand van Wallonië, maar hij probeert de inspanningen voor een herstel wel te breken", aldus Antoine. De minister pikt het ook niet dat de Vlaamse regering tot op de laatst mogelijke dag wachtte om in beroep te gaan. Eerder besloten wel al tientallen milieuverenigingen naar het Grondwettelijk Hof te trekken.

Achterbaks

"We hebben alle procedures voor de raadpleging van de buurtbewoners en voor de dialoog met de Vlaamse regering gevolgd. Ik vind dit achterbaks, ongepast, ongerechtvaardigd en deloyaal in een federale staat", zegt Antoine.

De verlenging van de start- en landingsbaan in Bierset zou in 2010 rond moeten zijn. De Waalse minister van Transport meent dat de veranderingen niet alleen gunstig zullen zijn voor de provincie Luik, maar ook voor Limburg. "Voor mij is het willen blokkeren van onze luchthavens even erg als de niet-benoeming van de Franstalige burgemeesters in de rand."

MEEST RECENT