Jonge joyriders vernielen driewieler van 69-jarige

Jonge joyriders vernielen driewieler van 69-jarige

Jonge joyriders vernielen driewieler van 69-jarige

Print
“Ik wil niet eens begrijpen hoe mensen tot zo’n belachelijke daad in staat zijn”, zegt de 69-jarige Josée Moreau. Zondag is haar orthopedische fiets gestolen aan het Sint-Trudoziekenhuis. “Ze zijn gaan joyriden met de driewieler en hebben hem compleet vernield.”

“Ik heb mijn orthopedische fiets, een driewieler, al een jaar of drie. Door evenwichtsstoornissen kan ik me buitenshuis bijna enkel daarmee verplaatsen. Mijn leven draait dus voor een groot deel rond die fiets. Zondag reed ik naar het Sint- Trudoziekenhuis om mijn man te bezoeken. Toen ik naar huis wou rijden rond 15.30 uur, was mijn fiets op de parking gestolen”, zegt de Truiense - maar Franstalige - Josée Moreau.

Totaal vernield

Meteen belde ze haar zoon Raymond. “Ze vroeg me wat beteuterd of ik haar kwam halen, omdat haar fiets gestolen was. De lokale politie was op dat moment toevallig aan het ziekenhuis. Ik heb meteen de diefstal gemeld. Uren later kreeg ik een telefoontje van mijn neef, die zei dat hij de fiets had gevonden aan de Veemarkt”, vertelt zoon Raymond.

“De politie is de fiets gaan bekijken, en het ging inderdaad om de onze. De driewieler was totaal vernield”, zegt Josée.

Eef COOLEN

.

Nu in het nieuws