De Bruyckere nieuwe voorzitter Voka

Luc De Bruyckere wordt de nieuwe voorzitter van de Vlaamse werkgeversfederatie Voka. Hij volgt op 26 mei Urbain Vandeurzen op.

jvangeyte

Luc De Bruyckere werd geboren in Gent op 2 november 1945, is gehuwd, vader van twee kinderen en grootvader van 2 kleinkinderen.

Beroepshalve is De Bruyckere voorzitter van de raad van bestuur van de beursgenoteerde voedingsgroep Ter Beke. Die haalde vorig jaar een omzet van 393 miljoen euro met 1.800 mensen in tien vestigingen in Vlaanderen, Wallonië, Nederland en Frankrijk. Voordien stond de nieuwe Voka-voorzitter 36 jaar aan het hoofd van het directiecomité van Ter Beke.

De Bruyckere is ook vice-voorzitter van het VBO (Verbond van Belgische Ondernemingen), bestuurder UWE (Union Wallonne des Entreprises), voorzitter van Volvo ACG Groep en de groep Joos en bestuurder van Distrigas, Neuhaus, de Vlerick Leuven Gent Management School en Guberna.

De nieuwe voorzitter van Voka is al jaren actief bij de belangenorganisatie, onder andere als ondervoorzitter. Hij stond in 2004 ook mee aan de wieg bij de fusie van het Vlaams Economisch Verbond en de Kamers van Koophandel.

JVG

Nu in het nieuws