Parkeerwachters ontzien postbode niet

Postbode Vic Vandeweyer kreeg een parkeerboete terwijl hij op de Diestseweg de pensioenen van senioren kwam brengen. De man vraagt wat meer begrip van de parkeerwachters.

Vic Vandeweyer (59) houdt zich in Geel bezig met het bedelen van grotere stukken post en pensioenen. Hiervoor trekt hij met een postwagen op pad. Donderdag bekwam hem dat op de Diestseweg niet goed.

“Ik parkeerde mijn wagen reglementair naast de baan omdat ik in meerdere appartementen pensioenen moest gaan uitbetalen. Dat gebeurt niet in enkele minuten. Bij mijn terugkeer, had ik een boete van twintig euro vast. Zoiets overkwam me nog nooit. Als wij bij iedere klant een ticket moeten nemen, kan ik er beter mee stoppen want dan verdien ik niets meer.”

Vic Vandeweyer ging bij de politie langs om raad te vragen. “Omdat ik wil weten hoe ik mijn job nu nog moet uitoefenen. Wij moeten die boetes uit eigen zak betalen. Blijkbaar kan ik mijn wagen beter op de baan laten staan, maar dat doe ik niet graag want dan hinder ik het verkeer gedurende meerdere minuten. Misschien zijn de mensen van Parkeerbeheer wettelijk in orde, maar deontologisch vind ik dat deze werkwijze niet door de beugel kan”, protesteert Vic.

De firma Parkeerbeheer is in Geel actief. Frank Vaes van Parkeerbeheer erkent dat er geen uitzonderingsregel voor postwagens bestaat. “We kunnen geen onderscheid maken. Er zijn zoveel mensen die voor hun job onderweg zijn. In Geel bestaat enkel een uitzonderingsregel voor hulpverleners. Die kunnen met een speciale parkeerschijf een uur lang hun consultaties doen.”

Willy VAN DEN BERGH, Hans CLAESEN

Meer voetbalnieuws