Bus met jonge skiërs valt zonder brandstof op E313

Voor leerlingen van het Berchemse atheneum eindigde een skireis op avontuurlijke wijze. Hun bus viel zonder brandstof op de E313, waarna de brandweer van Zandhoven hen van de pechstrook haalde en naar veiliger oorden bracht.

De jongeren hadden een weekje op de latten gestaan in het Oostenrijkse Salzburgerland. Zaterdag keerden ze per bus, eigendom van een Nederlandse firma, terug naar huis. Rond 12u viel de bus stil op de E313, vlakbij Massenhoven. Het gevaarte kwam tot stilstand op de pechstrook. De leerlingen stapten uit, maar konden natuurlijk niet naast de snelweg blijven staan.

“De wegpolitie was snel ter plaatse, maar wij ook”, vertelt Ivo Smits, commandant van de Zandhovense brandweer. “Een van onze mensen heeft de sleutels van een busje van de gemeente. We kregen toestemming van de burgemeester en met dat busje kon al een grote groep leerlingen weggebracht worden.”

Commandowagen

De andere jongeren stapten in de commandowagen van de brandweer en in twee voertuigen van takelfirma Struyfs. Aan het Total-tankstation, vlakbij de afrit Massenhoven, kwam iedereen opnieuw bij elkaar. Ondertussen werden de ouders verwittigd. Zij kwamen de leerlingen oppikken.

Wat later werd duidelijk waarom de bus plots dienst weigerde: de brandstoftank was tot de laatste druppel leeg gereden. Toeval dat het om een Nederlandse bus ging?

Peter DE MEYER

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio