Acht busreizigers raken gewond

Borgerhout - Op de Turnhoutsebaan moest een lijnbus zaterdag bruusk remmen na een driest manoeuvre van een auto.

Bus 423 was zaterdag rond 18u op weg naar Lier. Op het kruispunt van de Turnhoutsebaan met de Blijde- Inkomststraat kwam het tot een lichte aanrijding. Het was druk in de bus, want vele mensen keerden naar huis terug na een dagje Antwerpen.

“Een kleine Peugeot scheurde plots uit die zijstraat”, vertelt een van de reizigers van de lijnbus. “De chauffeur wilde links de Turnhoutsebaan oprijden. Om erger te voorkomen ging de buschauffeur zwaar in de remmen.”

Enkele passagiers kwamen ten val. “In de bus ontstond er een beetje paniek. Enkele kinderen begonnen te huilen, andere passagiers maakten zich kwaad op de chauffeur. Maar die kon er helemaal niets aan doen.”

De getuige zag hoe de chauffeur van de Peugeot even halt hield. “Hij bekeek zijn auto om de schade op te meten, maakte wat kwade bewegingen in de richting van de bus, stapte weer in en verdween.”

Acht reizigers kregen verzorging, maar niemand moest in het ziekenhuis blijven. Het ongeval zorgde voor de nodige verkeersproblemen op de Turnhoutsebaan. Trams en bussen konden een tijdje niet passeren. De gevluchte automobilist was zondag nog niet opgespoord.

PeDM

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio