18% minder nieuwe voertuigen ingeschreven

In februari werden in ons land 45.904 nieuwe personenwagens ingeschreven. Dat waren er 17,9% minder dan in dezelfde maand van 2007. Toch is de autofederatie Febiac niet ontevreden.

jvangeyte

Gezien de huidige economische situatie, gezien het feit dat in 2008 alle records werden verbroken en gezien het feit dat februari vorig jaar een dag meer telde, is de terugval geen verrassend resultaat. Het aantal inschrijvingen van nieuwe personenwagens bevindt zich daarmee trouwens nog steeds bijna op het niveau van de jaren voor 2008, zegt Febiac.

Peugeot op kop

Het best verkopende merk in februari was Peugeot, met 4.640 inschrijvingen. Dan volgden Citroën met 4.292 nieuwe auto's en Opel met 4.079.

Het is natuurlijk niet alleen voor de autoverkoop een moeilijke periode. De bedrijven, en daarmee de inschrijvingen van nieuwe bedrijfsvoertuigen, delen mee in de klappen. De inschrijvingen van lichte bestelwagens liggen 20,9% lager dan vorig jaar. En er werden ook 20,9% minder nieuwe zware voertuigen in het verkeer gebracht.

Trucks

Vooral het deelsegment van de trekkers doet het ronduit slecht met 33% minder inschrijvingen dan vorig jaar. De distributietrucks tot 16 ton van hun kant doen het met 1,8% minder inschrijvingen nog boven verwachting goed.

De motormarkt lijdt ook onder de moeilijke en onzekere economische situatie en afficheert een val van de vraag met 22,4%.

JVG

Nu in het nieuws