"Belgisch bier en chocolade aantrekkelijk voor Homer Simpson"

Belgisch bier en chocolade aantrekkelijk voor Homer Simpson

"Belgisch bier en chocolade aantrekkelijk voor Homer Simpson"

Print
Mike Reis, één van de 25 scenaristen van 'The Simpsons', was dit weekend te gast op het Anima Festival in Brussel. De animatiereeks bestaat eind 2009 twintig jaar en Reis is momenteel door de vijf continenten aan het reizen om lezingen te geven over Homer en co. Dat 'The Simpsons' ooit eens naar België trekken, sloot Reis afgelopen weekend niet uit.

Elke aflevering van 'The Simpsons' wordt gemaakt door een team van ongeveer 25 scenaristen. "We werken als een collectief. Het lijkt wel communisme", zei Mike Reis in Brussel. "Een scipt wordt acht keer herschreven tot het goed is."

Eén taboe

Hoewel 'The Simpsons' geen taboes lijken te kennen, is er wel één ding dat nooit zal gebeuren. "Er is één taboe", zegt Reis. "Partnergeweld van de man jegens de vrouw. Homer zal Marge nooit slaan."

De beroemdheden die opduiken in de serie, zijn meestal vereerd dat ze gekozen worden. "En als ze niet meteen toehappen, overtuigen we ze via hun kinderen", zegt Reis. De makers hebben enkel Bruce Springsteen nog niet kunnen overtuigen.

Bier en chocolade

Het is ook de gewoonte dat 'The Simpsons' af en toe een uitstapje naar het buitenland maken. Mike Reis verklapte afgelopen weekend dat België misschien ooit wel eens aan de beurt kan komen. "Met zijn bier en zijn chocolade, aantrekkelijk voor Homer, maakt België kans", aldus Reis.

.

Nu in het nieuws