Volvo S80 vernieuwd - Video

Print
De vernieuwde Volvo S80 beleeft begin maart 2009 zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève en is daarna te zien op de AutoRAI. De verkoop start in het voorjaar.

Gebaseerd op het grote succes in markten als Rusland treedt de grote sedan van Volvo de toekomst tegemoet met een nog groter zelfvertrouwen. Dat dankt de S80 eveneens aan een meer onderscheidend en elegant design, een exclusiever interieur, een aangescherpt onderstel en een opgewaardeerd motorenaanbod.

"We zijn klaar om de concurrentie flink van repliek te dienen. Voor de vernieuwde S80 hebben we de lat zeer hoog gelegd. Zeker als het gaat om exclusiviteit, kwaliteit en rijeigenschappen", zegt CEO Stephen Odell.

"De vernieuwde S80 lijkt groter dan zijn voorganger en ziet er eleganter uit. Ook gaven we de auto een strenger gezicht. Wat betekent dat de voorzijde van de auto imponerend overkomt in de binnenspiegel van voorgangers", legt Design Director Steve Mattin uit.

Hij vervolgt: "De vernieuwde S80 moet niet alleen gezien, maar vooral ervaren worden. Het interieur ademt vakmanschap en is comfortabeler en luxueuzer. Bovendien is het interieur meer gericht op de bestuurder, dankzij onder meer een nieuw stuurwiel en een opgewaardeerd instrumentenpaneel. Onze onderstel- en motorexperts zorgden ervoor dat de rijervaring net zo aantrekkelijk is als het interieur."

Oog voor detail

Steve Mattin en zijn team verhoogden de elegantie van de carrosserie met enkele detailwijzigingen. Die bezorgen de S80 een lager, langer en breder uiterlijk. De voorzijde onderscheidt zich door een nieuwe grille met daarin het grotere merkembleem dat onderdeel is van het uitbundiger karakter van nieuwe Volvo-modellen. Bovendien zijn er chroomelementen te vinden rond de luchtinlaten, onder aan de portieren en onder de achterlichtunits.

Het interieur kenmerkt zich door een verhoogde mate van exclusiviteit en comfort. De zachte, weelderige stoelen zijn optioneel bekleed met leder en fraai afgewerkt met stiksels. Datzelfde geldt voor de portierpanelen. Net als in de onlangs geïntroduceerde Volvo XC60 is de superslanke, vloeiende middenconsole voorzien van een aluminiumkleurige rand. Die benadrukt het bijzondere ontwerp van de middenconsole en verhoogt het exclusieve gevoel in het interieur.

De meters in de vernieuwde Volvo S80 hebben aluminium wijzers. De aluminiumkleurige afwerking op het nieuwe, vierspaaks stuurwiel is ook te vinden op de pookknop en rond de startknop.

Sportonderstel

Volvo ontwikkelde voor de vernieuwde Volvo S80 twee onderstellen. Het comfortchassis behoort tot de standaarduitrusting van de S80, het verlaagde sportonderstel is als optie verkrijgbaar.

Bekijk ook onderstaande YouTube-video:

.

Nu in het nieuws