Vijf honden komen om door verstikkende rook

Vijf honden komen om door verstikkende rook

Vijf honden komen om door verstikkende rook

Print
Heist-op-den-Berg - Vijf van de negen honden die zondag aanwezig waren in het hondenpension, hebben de brand niet overleefd. De volledige achterbouw van de zaak ging in de vlammen op. De overige honden zijn in de buurt opgevangen.

Zaakvoerster Myriam Guns baat al enkele jaren dierenservices Bow Wow uit in haar woning op de hoek van de Goorweg met de Spaanderstraat in Heist-op-den-Berg. Zondag verbleef ze in Nederland en rekende ze op de vriend des huizes Jacques Dehandschutter om de gasten van haar hondenpension te verzorgen.

Toen die zondagavond kort voor 18u met enkele honden van een wandeling terug kwam, stond de achterbouw van de zaak in lichterlaaie. “Het vuur sloeg metershoog uit het gebouw en was niet meer zelf te blussen”, weet buurtbewoner Viviane Mergaerts, die net na het uitbreken van de brand door de Goorweg reed.

De Heistste brandweer kreeg het vuur snel na haar aankomst onder controle. Tegen dan was wel de volledige achterbouw van de woning in de as gelegd. “De vlammen woedden fel in de achterbouw van de getroffen woning. Die was niet meer te redden. Van de negen honden die in de zaak aanwezig waren, hebben vijf het door de felle rookontwikkeling niet overleefd”, geeft luitenant Joris Vrancx van de Heistse brandweer aan.

“De zaakvoerster was blijkbaar niet thuis. De persoon die tijdens haar afwezigheid de verzorging van de dieren op zich had genomen, is met brandwonden en een rookintoxicatie overgebracht naar het Imeldaziekenhuis in Bonheiden.”

Door de bluswerkzaamheden was doorgaand verkeer op de Goorweg tussen Pijpelheide en Heist-Goor een tweetal uur niet mogelijk. Naar de oorzaak van de brand heeft de brandweer voorlopig het gissen.

Jan VAN DE POEL

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio