Antwerpen geeft startschot voor 'week van de dialoog'

Antwerpen geeft startschot voor 'week van de dialoog'

Antwerpen geeft startschot voor 'week van de dialoog'

Print
Antwerpen - In Antwerpen start de 'week van de dialoog', een week vol debatten over de toekomst van de Antwerpse Scheldekaaien.

De Scheldekaaien ondergaan eind 2010 of begin 2011 een grondige facelift. Om iedereen tevreden te stellen, betrekt de stad Antwerpen haar inwoners zoveel mogelijk bij de planning en de heraanleg van de Scheldekaaien.

Lees hier 'Hopelijk wordt inspraak geen loos begrip', het standpunt van redacteur Patrick Van de Perre.

Schrijf u via deze pagina in voor de discussietafels van Gazet van Antwerpen. Meer over de Scheldekaaien op www.gva.be/kaaien!

Enquête

Begin vorig jaar konden de inwoners via een enquête al te kennen geven wat zij zouden willen doen met de Scheldekaaien. Uit de rondvraag kwamen echter enorm veel verschillende antwoorden. Zo wilden sommigen het terrein gebruiken voor meer sportgelegenheden te creëren terwijl anderen de plek wilden gebruiken om wat meer groen in de stad te brengen.

Discussie

De week van de dialoog moet de inwoners nu de kans geven om 7 dagen lang op verschillende plaatsen in de stad in discussie te treden met andere betrokkenen. De eerste tien tafeldiscussies vinden vandaag plaats op de Flandriaboot. De resultaten van de verschillende discussies worden gebundeld en voorgesteld tijdens een bijeenkomst van 19 tot en met 21 maart.

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio