Johan Vinck is derde Ganzenkoning

Veel bier, veel Ekers geel en blauw en veel ambiance: het gansrijden op de eerste zondag van maart wordt stilaan een traditie.

jvandermosten

Bij de carnavalstraditie van het gansrijden komen verklede ruiters samen om vanop een versierd paard een ingepakte dode gans te onthoofden. In het noorden van Antwerpen zijn er al heel wat verenigingen, maar De Lustige Gans van Ekeren bestaat nog maar drie jaar.

Zondag waagden 25 mannen op het Kristus Koningplein hun kans om koning van het gansrijden in Ekeren te worden. Drie uur lang duurde de strijd. Het was dan ook een gans met een stevige nek of , zoals een toeschouwster schalks opmerkte: “Voor Ekeren hebben ze er speciaal ene met ne dikke nek gekozen.”

Om precies 1 minuut voor 18u trok Johan Vinck tot zijn eigen grote verbazing de kop. Doodmoe, maar dolgelukkig werd hij op de schouders van collega-ruiters naar de Akerzaal in het Ekers Hof gedragen, waar een koningsbal op touw werd gezet.

Heel wat kijklustigen, meer dan de 4.000 van vorig jaar, genoten van het folkloristisch volksspel en het prille lenteweer. De Lustige Gans slaagde er zo in ook dit jaar een sterk spektakel te brengen.

Greet BOMBEKE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio