Rolls-Royce lanceert vierde model

Rolls-Royce lanceert vierde model

Rolls-Royce lanceert vierde model

Print
Niet elke autoconstructeur wordt vandaag getroffen door de crisis. Neem nu Rolls-Royce. Het eerbiedwaardige Britse merk, dat eigendom is van de BMW-groep, lanceert binnenkort zijn vierde model en wil daarmee zijn verkoop opkrikken tot 2.000 exemplaren per jaar.

Noem het gerust de baby-Rolls, of instap-Rolls, of basis-Rolls. Feit is dat geen van deze omschrijvingen steek houden. De baby-Rolls meet immers 5,40 meter, kost straks zo’n 250.000 euro en is voorzien van alle eigenschappen die van een Rolls-Royce een echte Rolls-Royce maken.

Sinds Rolls-Royce werd overgenomen door BMW heeft het merk drie nieuwe modellen gelanceerd. Met succes, zo blijkt, want vorig jaar verkocht Rolls-Royce wereldwijd meer dan 1.200 auto’s. Dat was sinds 1990 niet meer gebeurd. Met het nieuwe model, voorlopig 200EX gedoopt, wil Rolls-Royce de productie in het Britse Goodwood opvoeren tot 2.000 exemplaren per jaar. Concurrentie zoekt de 200EX bij de duurdere modellen van Bentley.

V12

Veel technische informatie is nog niet bekend. De 200EX wordt gebouwd op het onderstel van de nieuwe BMW 7-reeks en wordt aangedreven door een V12. Of er ook een hybride versie komt, is nog niet duidelijk. Op vlak van comfort en uitrusting moet de koper van een 200EX niet inleveren. Dat wil zeggen een complete uitrusting met veel leder en hout.

GC

Bron: Magazine

.

Nu in het nieuws