Schoolinschrijvingen leiden tot nooit geziene kampeertaferelen

Print

Schoolinschrijvingen leiden tot nooit geziene kampeertaferelen

Voor heel wat schoolpoorten in voornamelijk Antwerpen en Brussel hebben ouders nachtenlang gekampeerd en urenlang aangeschoven om hun kinderen in te kunnen schrijven voor volgend schooljaar. Het inschrijvingssysteem in Antwerpen en Brussel krijgt kritiek.

Sinds maandagochtend zijn over de scholen in heel Vlaanderen en Brussel de inschrijvingen gestart. Voor scholen uit het kleuter-, lager- en middelbaar onderwijs die een goede naam hebben, stonden lange wachtrijen en hebben sommige ouders een heel weekend lang gekampeerd.

Onvrede

Dat is het geval voor scholen in Brussel en Antwerpen. In die regio's is er immers geen mogelijkheid om in telefonisch of via mail te kunnen inschrijven, zoals bijvoorbeeld in Gent. Daar krijgen mensen uit de buurt voorrang op kinderen die van elders komen.

Zowel in Brussel als Antwerpen heerst er onvrede over het inschrijvingssysteem in die regio's. Ouderverenigingen uit Brussel gaan daarom straks nog kamperen voor het kabinet van minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a).

.

Nu in het nieuws