"Als ik me heb laten vallen, heb ik dat goed gedaan"

Print

Als ik me heb laten vallen, heb ik dat goed gedaan

Guillaume Gillet, die dit weekend voor Anderlecht een strafschop versierde, was daarover na de wedstrijd opvallend openhartig. Anderlecht zou hem daarvoor op de vingers getikt hebben en hem de komend dagen weg van de pers houden.

"Ik voelde een voet, en ik ben gevallen. Als ik me heb laten vallen, heb ik dat goed gedaan. Dat hoort bij het spel. Dat is hedendaags voetbal", aldus Gillet. Moeskroen-speler Lepoint tackelde Gillet in de zestien meter, en had daarbij meer bal dan voet van de Anderlechtspeler.

De door ref Breda toegekende strafschop wordt algemeen als omstreden gecatalogeerd. Hij maakte voor Anderlecht wel het verschil tussen een smadelijke nederlaag en een gelijkspel op Moeskroen.

Klutsbal

Volgens Sportweekend zou Gillet ook aan Lepoint hebben toegegeven dat hij zich liet vallen.

In een ander commentaar na de wedstrijd over de klutsbal die zogezegd over over de lijn van het Moeskroen-doel zou zijn geweest zegt Gillet: ”Dat de ref het doelpunt niet toekende, is misschien compensatie voor de penalty die we eerder kregen. Toen werd er zeker geen schandalige fout op mij gemaakt.”

Op het matje

Anderlecht zou Gillet zondag na de ochtendtraining op het matje geroepen. Hij zou, buiten de officiële persmomenten, de komende dagen niet met de pers mogen praten.

Meer voetbalnieuws