"Bont en blauw geslagen omdat ik te traag reed"

Bont en blauw geslagen omdat ik te traag reed

"Bont en blauw geslagen omdat ik te traag reed"

Print
Zandhoven - “Volgende keer zult ge uwe gas wel vinden, trut!” Erna (52) herinnert zich nog haarscherp de woorden van de verkeersagressor die haar dinsdag bont en blauw sloeg omdat ze te traag reed.

De feiten op een rij: Erna vertrok vanop de Hallebaan in Zandhoven in de richting van Halle-Dorp. “Op die plaats mag je maximum 70 per uur rijden. Ik ben een rustige chauffeur, ik schat dat ik tussen de 60 en 70 reed. Al vrij snel plakte een grote pikzwarte opvallende terreinwagen tegen mijn bumper. De chauffeur knipperde zenuwachtig met zijn lichten om me te doen versnellen. Hij bleef aandringen.”

Erna had geen zin in gedoe en zette zich voor de brug opzij om de haastige terreinwagen voorbij te laten steken. “Daar zijn we vanaf, dacht ik, tot ik over de brug diezelfde wagen zag staan. Hij was de Boshuisweg in gedraaid, het eerste straatje rechts voorbij de brug, en stond deels met de achterkant van de wagen op de Hallebaan, zodat ik moest stoppen. Ik had het eerst niet door, ik dacht dat hij achterwaarts aan het manoeuvreren was om rechtsomkeer te maken of zo."

"Tot ik de passagier zag uitstappen. Ik schat hem tussen de 30 en 35 jaar. Vanaf ik hem zag aanko- 0 men, bevroor ik. Het kwam zelfs niet meer in me op om snel mijn deuren op slot te doen. Het enige wat ik nog deed, was met mijn handen mijn gezicht beschermen. Maar hij trok mijn portier open, sleurde me buiten en trok hard knijpend mijn armen opzij, om recht op mijn gezicht te beginnen kloppen. ‘Volgende keer zult ge uwe gas wel vinden, trut’, riep hij.”

Trauma

Bijna zeven jaar later bezoekt Erna nog steeds de psycholoog om dat trauma te verwerken. “Ik was net aan het afbouwen met die sessies. Bij die eerste overval werd ik langs achter neergeklopt. Ik heb toen geen gezicht gezien. De dader werd nooit gevat. Dat ik er geen beeld kon opkleven: daar heb ik lang problemen mee gehad."

"Maar nu heb ik wél een gezicht gezien. Hij moét gevat worden. Niet uit wraakgevoelens of zo. Alleen: ik wil niet dat hij nog iemand anders hetzelfde aandoet. Iemand met die attitude kan gemakkelijk een tweede keer ontploffen. Wat als hij een mes in zijn zak had, denk ik de hele tijd, zoals een Kim De Gelder?"

Getuigen van de verkeersagressie op de Hallebaan in Zandhoven op dinsdagochtend 24 februari kunnen zich melden bij de politiezone Zara, 03-484.30.05 of 03-485.65.11.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio