Het weer voor maandag 2 maart

Het weer voor maandag 2 maart

Vakantie

Het weer voor maandag 2 maart

Print

Vandaag blijft het in Limburg overal droog met wolkenvelden en opklaringen. De temperaturen zetten wel een stapje terug met maxima in de buurt van 10 of 11°C. Er waait een zwakke westenwind.

Dinsdagochtend is het fris met minima rond +1°C en op meerdere plaatsen grondvorst.

Het blijft droog met een aantal brede opklaringen en de maxima halen nog 9 tot 10°C. In de loop van de namiddag gaat de zuidenwind wat in kracht toenemen.

Woensdagvoormiddag bereikt een regenzone onze provincie vanaf het westen. Het zal dan met tussenpozen gaan regenen maar grote hoeveelheden worden voor Limburg niet berekend. De temperaturen leveren na welliswaar een wat zachtere nacht verder in met nog hooguit 8°C als maximumwaarde. In de loop van de dag zal de zuidenwind luwen.

Donderdag liggen de temperaturen nog wat lager met op de meeste plaatsen zelfs lichte nachtvorst. De maxima komen ook niet veel hoger uit dan een graad of 5. 's Namiddags of in de vroege avond schuift een neerslagzone vanuit het oosten over de provincie. De wind draait geleidelijk naar het noorden en neemt weer wat in kracht toe.

Ruben Weytjens

NIET TE MISSEN