Politie verhoort 35 valse ticketverkopers AC/DC

De politie heeft in Antwerpen 35 mensen verhoord naar aanleiding van het concert van de Australische rockgroep AC/DC in het Sportpaleis. Ze wilden tickets met woekerwinst doorverkopen.

kscherpenberg

De politie en medewerkers van de economische inspectie patrouilleerden voor de aanvang van het concert in de buurt van de Sportpaleis. Ze waren op zoek naar mensen die valse of onrechtmatig verkregen tickets probeerden te verkopen.

600 euro

Toen de ticketverkoop voor het concert van start ging, werden op diverse binnen-en buitenlandse websites inkomkaarten aangeboden. Dat gebeurde tegen duizelingwekkende veelvouden van de normale prijs.

Op veilingwebsite eBay toonden fans aan diep in hun portefeuille te willen tasten voor een ticket. Prijzen van 200 tot 300 euro werden genoteerd. Mensen die een ticket gewonnen hadden, probeerden het gewenste goed nog van de hand te doen aan enkele media voor 600 euro het stuk.

De voornaamste bedoeling van de politie was de woekerwinsten tegen te gaan. De ondervraagde mensen kunnen niet gerechtelijk vervolgd worden. Hun tickets werden wel in beslag genomen.