Tom Boonen triomfeert in Kuurne

Tom Boonen heeft net als in 2007 Kuurne-Brussel-Kuurne gewonnen. Hij toonde zich de beste in een sprint van een select groepje voor de Oostenrijker Bernhard Eisel en de Australiër Jeremy Hunt.

kscherpenberg

De tweede wedstrijd van het Belgische openingsweekend kwam pas na honderd kilometer echt op gang. Elf renners zetten een ontsnapping op, maar de pret was maar van korte duur.

Weg Silence-Lotto

In de achtergrond werkte een sterk Quick-Step-blok om de vlucht ongedaan te maken. Het tempo op de verschillende beklimmingen lag zo hoog dat toen de vluchters gegrepen werden, Silence-Lotto overboord sloeg.

Een van de smaakmakers van de Omloop Het Nieuwsblad, de Duitser Heinrich Haussler, probeerde vervolgens voor de overwinning te gaan. Hij maakte een sterke indruk, voerde een knappe schifting door, maar hij raakte niet weg. Uiteindelijk was er nog een kopgroep van dertien renners overgebleven.

Flecha

In de slotkilometers ging de Spanjaard Juan Antonio Flecha er nog van door. De renner van Rabobank hield echter niet stand tegen een sterk jagende Sylvain Chavanel.

We kregen een sprint en daarin haalde Tom Boonen het makkelijk. De Oostenrijk Bernhard Eisel strandde in zijn wiel. Jeremy Hunt pakte de derde plaats. Voor Boonen is het zijn tweede overwinning in Kuurne-Brussel-Kuurne.

Uitslag:

1.T.BOONEN 193 km in 4u27'09" 2.B.Eisel (Oos) z.t. 3.J.Hunt (GBr) 4.K.Kroon (Ned) 5.T.Leezer (Ned) 6.G.Lequatre (Fra) 7.M.Ladagnous (Fra) 8.N.NUYENS 9.Sy.Chavanel (Fra) 10.J.A.Flecha (Spa)