Veerle Dejaeghere viert afscheid met Belgische titel

Veerle Dejaeghere heeft in Oostende haar carrière op een schitterende wijze afgesloten. Ze werd niet alleen Belgische kampioene, maar ze greep ook de eindzege in de CrossCup.

kscherpenberg

Dejaeghere kwam sterk voor de dag in haar allerlaatste cross. Ze bepaalde het tempo en enkel Almensch Belete uit Ethiopië kon volgen. De politiek vluchtelinge moest er uiteindelijk in de laatste ronde ook van af.

Genoeg geweest

"Het is mijn eerste Belgische titel, dat doet wel deugd", aldus Dejaeghere. "Het was wel zwaar, want ik heb veel op kop gelopen. Toen er iemand riep dat ik twee meter voorsprong had op Belete, ben ik doorgegaan."

"Ik vind het wel jammer dat het er nu opzit, want ik hou van lopen, maar het is genoeg geweest."

Uitslag CrossCup vrouwen: 01. Veerle Dejaeghere in 22'35" 02. Almensch Belete (Eth) 03. Selien De Schrijder op 30" 04. Sigrid Vanden Bempt 55"

Bekele

Bij de mannen was de Belgische titel weggelegd voor Atelaw Bekele. Hij won de cross in Oostende wel niet. Die eer was weggelegd voor Dame Tasama uit Ethiopië. Pieter Desmet mag zich eindwinnaar noemen in de strijd om de CrossCup.

"Ik heb een tijdje met blessures gesukkeld, maar vandaag had ik geen pijn meer", aldus Bekele. "Ik was heel sterk en kon bijna de hele wedstrijd aan de leiding lopen. Ik was niet bang voor een inzinking. Wie veel traint, hoeft niet bang te zijn voor de concurrentie. En ik héb veel getraind."

Uitslag CrossCrup mannen: 01. Dame Tasama (Eth) in 30'10" 02. Atelaw Bekele op 20" 03. Pieter Desmet 48"