Cody McFayden, Het gezicht van de dood

Print
Laten we er van bij de start geen doekjes om winden, dit is uitsluitend een boek voor de sterke magen onder ons. Marteling, verkrachting, fysieke en psychische vernederingen vormen een rode draad door deze stevige psychothriller.

De 16-jarige Sarah Kingsley wordt, badend in het bloed, bij haar thuis gevonden. Drie naakte, bijzonder dode mensen liggen in een slaapkamer wat verderop. Sarah houdt een pistool tegen haar hoofd en zegt dat ze alleen wil spreken met rechercheur Smoky Barrett, over wie ze gelezen heeft dat ook zij een dergelijke verschrikking heeft meegemaakt.

Smoky wordt erbij gehaald en Sarah start een fantastisch verhaal over een zekere 'Stranger', die iedereen doodt die ook maar iets voor Sarah betekent. Smokey is bereid om Sarah te geloven, haar collega's zijn sceptischer. Zij zien de 'Stranger' veeleer als een product van Sarahs getormenteerde psyche.

Smoky bijt door en bindt de strijd aan met een duivelse seriemoordenaar, die God noch gebod kent. Een genadeloze jacht, waarbij de lezer geen enkel bloederig detail wordt bespaard.

(A.W. Bruna, 419p, 19,95 euro)

MEEST RECENT