"Fortis kan verder als een 100% overheidsbank"

De federale regering blijft geloven in een akkoord met BNP Paribas over Fortis, en zet alles op alles om de onderhandelingen te doen slagen. Zou het echter niet tot een akkoord komen, dan is er geen enkele reden tot paniek. "Fortis kan zonder problemen verder als een 100% overheidsbank, die leefbaar is", vertelde premier Herman Van Rompuy in De Zevende Dag.

mgeysmans

De regering buigt zich de komende weken over bijkomende relancemaatregelen, de deadline voor het Fortisdossier werd vorige week ook al een week opgeschoven. Volgens Van Rompuy lag de deadline nooit expliciet vast. "Van zodra er kans was op een doorbraak in de onderhandelingen hadden we afgesproken dat de deadline opgeschoven kon worden", aldus Van Rompuy.

Van Rompuy benadrukt nogmaals dat er nog steeds dringend een akkoord moet komen binnen de regering en met de aandeelhouders. Er moet eveneens gekeken worden naar de lasten voor e begroting. Toch is er geen reden tot paniek volgens Van Rompuy, want moesten de onderhandelingen afspringen, dan kan Fortis nog steeds verder als een 100% overheidsbank.