Wachten geblazen voor deuren Vlaamse scholen

In Antwerpen, Brussel en Leuven staan ouders alweer voor de deuren van hun voorkeursschool, om hun kinderen in te schrijven op een 'kwaliteitsvolle' school. Om de wachtende ouders het wachten wat draaglijker te maken, openen veel scholen nu alvast hun deuren, zodat de ouders tenminste een dak boven hun hoofd hebben.

mgeysmans

Vanaf 2 maart mogen de scholen officieel inschrijvingen beginnen goedkeuren voor het komende schooljaar. Om de mensenfiles te voorkomen liet de stad Gent zijn inschrijvingsbeleid grondig aanpassen: alle scholen maken er deel uit van een centraal inschrijvingsregister, dat toegankelijk is via het internet. Zo creëren ze een virtuele wachtplaats.

Ook Antwerpen was van plan dergelijk systeem in te voeren, maar omwille van enkele discussies binnenin het LOP in Antwerpen konden de scholen daar niet tot een overeenkomst komen. Volgens Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (SP.A) moeten scholen dringend leren overleggen met elkaar, om zo de situatie menselijker te maken.