"Vlaanderen bereid te investeren in verzelfstandigd Opel"

Vlaanderen is bereid om het nodige kapitaal te investeren in een verzelfstandigd Opel, als de automaker akkoord gaat met onze voorwaarden. Dat vertelde Vlaams minister van Werk Frank Vandenbroucke (SP.A) in de Zevende dag.

mgeysmans

Opel wil als verzelfstandigd automakerbedrijf een nieuwe Europese start maken, maar heeft daarvoor 3,3 miljard euro overheidssteun nodig. Vlaanderen is bereid dit bedrag te voorzien, als Opel akkoord gaat met 3 voorwaarden.

"Als er een duidelijk Europees plan van aanpak is, als de Duitsers in dat Europese plan stappen en als we eruit kunnen stappen wanneer het niet loopt zoals we willen, dan vind ik dat we bereid moeten zijn om het te doen. Het omgekeerde vandaag zeggen, betekent dat morgen beslist wordt dat Antwerpen gesloten wordt", vertelt Vandenbroucke in de Zevende dag.

Angela Merkel

Premier Herman Van Rompuy liet alvast weten een gesprek aan te gaan met Angela Merkel. "Ik heb daarover drie weken geleden gesproken met mevrouw Merkel en ik ga haar straks apart zien om België en vooral Vlaanderen te associëren met de nieuwe plannen die er bestaan over een verzelfstandig GM in Europa", besluit Van Rompuy.