Stamps bouwt in Antwerpen met Londense investeerders

Stamps heet het nieuwe woon- en winkelproject aan de Lange Koepoortstraat. Het wordt de eerste realisatie van AnteLon, dat ook flats bouwt op het Zuid en het Eilandje.

jvandermosten

AnteLon staat voor Antwerpen en Londen. “Antwerpen is de stad waar we willen bouwen, Londen het financieel centrum waar onze investeerders vandaan komen”, zegt Kris Mertens, die carrière maakte in de interieursector.

“In Londen zijn ze overtuigd van de mogelijkheden van Antwerpen. De relatief lage prijzen voor woningen, de toekomstgerichte stadsplanning en de onbetaalbare charme van de historische kern charmeren buitenlandse investeerders.”

Realisaties

AnteLon werd vorig jaar opgericht en wil zich toeleggen op het centrum, het Zuid en het Eilandje, met liefst middengrote realisaties. Het eerste project, waarvan de funderingswerkzaamheden zijn begonnen en waarvan de verkoop deze week startte, ligt aan de Lange Koepoortstraat 43. Omdat het verrijst op de plek waar tot enkele jaren geleden de bekende postzegelhandel Antverpia Stamps was gevestigd , werd het Stamps gedoopt. Tot de jaren zeventig stond op het perceel buurtcinema Lido.

“We willen al onze projecten een korte naam geven met een ‘A’ in. Zo kunnen we inspelen op de A van de Antwerpse stadscampagne”, denkt Kris Mertens. “En we doen een beroep op architectenbureaus met naam.” Voor Stamps ontwierp Stramien de inplanting.

Woonerf

Stamps beperkt zich niet tot de Lange Koepoortstraat, want de bouw vindt op twee terreinen aansluiting bij de Jeruzalemstraat. Het wordt één groot woonerf met 31 flats, varië­rend van 48 vierkante meter tot 115 vierkante meter, allemaal met terrassen en een ondergrondse parkeerplaats. De prijzen starten aan 115.000 euro.

Op de gelijkvloerse verdieping bevinden zich drie winkels, die niet door AnteLon worden ontwikkeld. “Maar we vergaderen wel mee met Unizo en het stadsbestuur om van de Lange Koepoortstraat een aparte winkelstraat te maken. Alles wijst erop dat de as van deGroenplaats richting Eilandje een tweede Kammenstraat kan worden”, zegt Kris Mertens overtuigd.

Frank HEIRMAN

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio