"Batibouw voelt niets van de crisis"

De eerste publieksdag van de bouwbeurs Batibouw heeft evenveel bezoekers getrokken als de jaren daarvoor. Dat vertelt woordvoerder Marie-Catherine le Hardy.

mgeysmans

Voor de officiële cijfers is het wachten tot na het openingsweekend van Batibouw, "maar we merken na een dag reeds dat het zeker een goed jaar wordt. De dagen voor de officiële opening was de beurs al toegankelijk voor professionelen. Daar telden we 75.000 bezoekers, wat even goed was als vorig jaar. Op de eerste openingsdag voor het grote publiek gisteren was de opkomt ook niet lager dan vorig jaar", aldus le Hardy in De Zondag.

Bekijk hier alvast enkele leuke filmpjes over Batibouw!

Volgens le Hardy speelt Batibouw dit jaar perfect in op de noden van de kandidaat-bouwers met het thema 'betaalbaar wonen'. "Ook de verlaging van de BTW naar 6 procent heeft absoluut een positief effect gehad. Deze maatregel is duidelijk een argument om nog naar de beurs te komen. Want voor mensen is de crisis er wel, maar ze zoeken nu toch informatie en oplossingen. Zeker informatie over premies, kortingen en oplossingen is geweldig in trek", besluit le Hardy.

Bekijk hier alvast enkele leuke filmpjes over Batibouw!