Lijk van vermiste man uit Kontich gevonden in Brugse Vaart

In de Brugse Vaart in Nieuwpoort is zaterdag het lijk van de 25-jarige Jan Adams uit Kontich gevonden. Adams werd al langer dan een maand vermist werd.

kscherpenberg

Voorbijgangers zagen het lijk zaterdagmiddag drijven. Duikers van de brandweer haalden het stoffelijk overschot van de man naar wal. Op basis van uiterlijke kenmerken denkt het parket te kunnen besluiten dat het om Jan Adams gaat.

Geen geweld

"Op het eerste gezicht zijn er geen tekenen van uiterlijk geweld. Er is een wetsdokter aangesteld die uitsluitsel zal moeten geven omtrent de doodsoorzaak", aldus substituut Vandenbussche van het parket van Veurne toe.

Het ziet naar uit dat Adams per ongeluk in het water is gesukkeld. Hij had onder meer zijn persoonlijke bezittingen, waaronder zijn portefeuille en gsm, nog op zak.

Vrijgezellenfeest

Eind januari verdween Jan Adams na een vrijgezellenfeest. Dat had plaatsgevonden in een surfclub bij het spaarbekken van Nieuwpoort.

Na de verdwijning werden enkele weken grootschalige zoekacties georganiseerd door politie, familieleden, vrienden en kennissen. Die leverden nooit wat op.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio