"De Gucht zou best zijn eigen diensten eens controleren"

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vindt het jammer dat minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) kritiek heeft geuit op het Vlaams Huis. "De werking van het Vlaams Huis zal na een bepaalde periode geëvalueerd worden. De Gucht zou best ook zijn eigen diensten eens evalueren", zei Peeters vrijdag.

ikerremans

"Ik betreur de uitspraken van de minister van Buitenlandse Zaken." Hoewel Peeters niet opnieuw "in de contramine wilde gaan", zei hij wel de "conservatieve reflex" van de minister van Buitenlandse Zaken te betreuren.

Evaluatie

Peeters benadrukte eveneens het nut van het Vlaams Huis. "Het Vlaams Huis brengt de diensten van Flanders Investment & Trade (FIT), Toerisme Vlaanderen en het Vlaams Huis onder één dak en is de concrete invulling van de publieksgerichte diplomatie die wij willen uitwerken bovenop de traditionele diplomatie."

Het Vlaams Huis zal binnenkort ook geëvalueerd worden. "Het zou niet slecht zijn als ook minister De Gucht zijn diensten eens aan een evaluatie onderwerpt", aldus een scherpe minister-president.

Lees ook: Karel De Gucht: "Welk nut heeft Vlaams Huis in New York?"

MEER OVER Karel De Gucht