"Flanders is niet alleen de buurman van The Simpsons"

Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen (LDD) is niet te spreken over de uitlatingen van minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht (Open Vld) over het Vlaams Huis. "Volgens De Gucht stelt Vlaanderen voor de Amerikanen niets voor en is 'Flanders' daar toch nog altijd vooral de buurman van de Simpsons."

ikerremans

"Met die denigrerende uitspraken toont De Gucht net de noodzaak van een Vlaamse diplomatie aan. Het feit dat Vlaanderen in Amerika onvoldoende gekend is, is immers correct. En dat we op De Gucht niet moeten rekenen om die Vlaamse belangen toekomstgericht veilig te stellen is niets nieuws!", aldus Verstrepen.

Plat op de buik

Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) heeft ook zijn plan om voor de autocrisis een extra Vlaamse gezant naar de VS te sturen opgeborgen. "Door af te zien van dit voorstel gaat Peeters eens te meer plat op zijn buik voor De Gucht en worden de Vlaamse belangen eens te meer ingeruild voor de federale belangen.”

Verstrepen wil ook dat de Vlaamse diplomatie nog uitgebreid wordt in het buitenland. "Om accuraat in te kunnen spelen op de opportuniteiten van het relanceplan van de regering-Obama, en vooral om de actuele automobieldossiers op te volgen, met name die van GM."

"Als wij daartoe op de De Gucht en federale regering moeten wachten vissen we achter het net.”

Lees ook: Karel De Gucht: "Welk nut heeft Vlaams Huis in New York?"

MEER OVER Jurgen Verstrepen