"De Post heeft geen reden tot staken"

De Post heeft geen reden tot staken

"De Post heeft geen reden tot staken"

Print
Volgens het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) misbruiken de werknemers van De Post het stakingsrecht en hebben ze weinig reden tot staken. Het feit dat er geen naakte ontslagen vallen bij De Post, zou het personeel juist positief moeten stemmen in tijden van crisis.

Omdat vele bedrijven in de problemen komen door een staking van De Post, dringt het NSZ ook opnieuw aan op een wet voor minimumdienstverlening. Zo zouden aangetekende zendingen toch ten minste op tijd moeten worden afgeleverd.

Misbruik

Volgens de zelfstandigenorganisatie willen de vakbonden de directie van De Post enkel onder druk zetten over de cao-onderhandelingen. De directie heeft evenwel benadrukt dat er geen naakte ontslagen zullen vallen en daarom begrijpt het NSZ de staking niet.

"In tijden van crisis waarbij heel wat bedrijven mensen moeten ontslaan, is het ongepast te staken. Het stakingsrecht moet het ultieme middel zijn dat pas kan worden ingezet wanneer alle vormen van overleg zijn mislukt. Dat is met de onderhandelingen bij De Post niet het geval. Hier is duidelijk sprake van misbruik van het stakingsrecht."

De Post staakt vanaf maandag 2 maart drie dagen op rij. Ze protesteren daarmee tegen de herstructureringen binnen het bedrijf.

MEEST RECENT