Gouden jaar voor plaatser zonnepanelen

Print
De installateur van fotovoltaïsche cellen Ikaros Solar heeft een uitstekend jaar achter de rug. Het bedrijf uit Schoten kon zijn omzet in 2008 vervijfvoudigen tot 10 miljoen euro. In totaal installeerde het zo'n 15.000 m² aan zonnepanelen, goed voor een jaarlijkse opbrengst van 2 miljoen kWh of elektriciteit voor 1625 gezinnen.

Met de invoering van groenestroomcertificaten, die een vaste opbrengst waarborgen voor elke geproduceerde hoeveelheid stroom, is het sinds 2006 voor zowel particulieren als bedrijven financieel voordelig om te investeren in fotovoltaïsche zonnesystemen.

In 2007 steeg het aantal aanvragen voor groenestroomcertificaten met 575%. Deze trend zette zich voort in 2008 met maandelijks 500 à 600 aanvragen. Oorspronkelijk werden vooral particuliere zonnedaken geïnstalleerd, maar sinds 2007 zitten ook de industriële installaties in de lift.

Ikaros installeerde een 200-tal zonnesystemen bij particulieren en plaatste ook grote fotovoltaïsche zonnedaken bij JBC in Houthalen, de Christelijke Mutualiteit in Mechelen, slachterij Noordvlees Van Gool in Kalmthout en veeteeltbedrijf Verheyen in Merksplas

Ikaros Solar heeft 25 mensen in dienst. Dit jaar zal dat nog worden uitgebreid.

JVG