Ook 'Meiden van Halal' betrokken bij vliegtuigcrash Schiphol

Print
In het vliegtuig dat woensdagmorgen crashte op de luchthaven van Schiphol zaten ook de twee zusjes Hajar en Jihad Alariachi. Zij zijn bekend van het Nederlandse tv-programma 'De Meiden van Halal'. Jihad raakte lichtgewond en deed haar verhaal aan de Nederlandse radiozender BNR.

"Ik kan het nog niet geloven. Dit overkomt mij niet", zei Jihad. Samen met haar zus Hajar zat ze vlakbij de nooduitgang op het vliegtuig.

Bagage

"Hajar kreeg de deur niet open, ze raakte een beetje in paniek. Ik kreeg hem heel makkelijk open. We stonden zo op de vleugel. We werden helemaal niet naar buiten geduwd. Dat verwacht je, maar iedereen was heel rustig."

Hajar ging terug naar binnen om haar laptop en telefoon op te halen. Ook andere passagiers gingen nog terug voor hun bagage. „Hajar kwam zelfs terug met het cadeautje dat ik voor mijn man had gekocht”, zei Jihad.

Geen paniek

Van paniek in het vliegtuig was er volgens de vrouw geen sprake. De passagiers zouden niet gewaarschuwd zijn door het cabinepersoneel en er kwamen ook geen zuurstofmaskers naar beneden.

'De Meiden van Halal' verbleven in Libanon voor opnames. De oudste zus Esmaa vloog niet mee terug naar huis, omdat ze nog wat vakantie had genomen.

Bekijk hier een fragment uit 'de Meiden van Halal' waarin de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen opduikt.

MEEST RECENT