Koen Dillen vervangt Morel

Europarlementslid Koen Dillen (Vlaams Belang) vervangt vanaf 5 maart zijn zieke partijgenote Marie-Rose Morel in de Schotense gemeenteraad.

jvandermosten

Morel werd dinsdagochtend opgenomen in het ziekenhuis voor een nieuwe chemokuur tegen baarmoederkanker, een tweede in een reeks van zes. Daarna volgen nog een operatie en bestralingen. Ze is dus langere tijd out.

“Wij willen allemaal dat Marie- Rose haar mandaat weer opneemt”, zegt de plaatselijke partijsecretaris Piet Bouciqué, “maar ondertussen zitten we in de gemeenteraad wel met een man minder in onze fractie. Bij stemmingen met een verdeelde meerderheid kan dat het verschil maken. Daarom maken we gebruik van een artikel in de gemeentewet dat zegt dat een raadslid om medische redenen tijdelijk vervangen mag worden.”

Derde opvolger

Koen Dillen haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006 slechts 190 voorkeurstemmen en werd daarmee derde opvolger. Eerste opvolgster Jacky Van den Broek en tweede opvolger Jos Meeus belandden al vroeger in de gemeenteraad, zodat het nu aan Koen Dillen is.

“Ik was heel verrast toen Marie- Rose het mij vorige week vroeg”, geeft hij toe, “maar het is goed dat onze fractie weer op sterkte is. Hopelijk zal het niet lang nodig zijn.

Vastgoed

Jobs in de regio