Champagnebus toert in regio van feest naar feest

De Champagnebus, een initiatief van Wim Van Goethem en Christof Burm, is zaterdag voor de eerste keer uitgereden.

jvandermosten

In een omgebouwde oldtimerbusje Citroën HY uit 1970 trekt deze mobiele champagnebar voortaan van feest naar receptie en van huwelijk naar evenement.

Een mobiele champagne- of cocktailbar is geen unicum in Vlaanderen, maar een champagnebar in een geweldige oldtimer is dat wel. Op dat idee kwamen Wim Van Goethem (31) en Christof Burm (31) uit Sint-Niklaas.

Ervaring

Van Goethem was sommelier bij verscheidene sterrenchefs en nu werkt hij in de wijnbranche voor een importeur in Brussel. ”De stap was niet zo groot voor mij. Ik heb al veel ervaring en ik merkte al vaak dat er heel veel vraag is naar een mobiele champagnebar. Mensen willen graag iets extra bij hun personeelsfeestje, de opening van hun zaak, een huwelijk aan de kerk of het stadhuis, enzovoort."

"Mijn jeugdvriend Christof en ik zijn op een dag beginnen brainstormen. We delen allebei ook de liefde voor oldtimers. Deze champagnebus is het uiteindelijke resultaat. De Citroën HY geeft iets extra, iets authentiek. Een champagnebus als de onze heb ik ooit wel al eens gezien in Nederland, maar nog niet in België.”

Is het geen risico om in financieel onzekere tijden met een klasseproduct als een champagnebus te beginnen? ”Nee, helemaal niet”, zeggen Wim en Christof.

Voltijds

”Eerst en vooral is dit voor ons geen voltijdse job. En anderzijds kunnen mensen bij ons ook zelf beslissen hoe gek ze het willen maken."

"De champagnebus is niet merkgebonden, maar is ook niet duur. We hebben een huischampagne, Louis Roederer, die we kunnen aanbieden aan winkelprijzen. En neem nu een all-in formule, met de huur van de bus, twee uur een kelner, transport en glazen, en 60 flessen cava: dat kost 995 euro."

"Niet alleen kwaliteit is belangrijk, maar ook de liefde voor wijn. Daarom is er altijd een kelnersommelier aanwezig die info over de wijnen kan geven.”

Joris VERGAUWEN

Meer info:

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio