Sluitingsprijs Oostmalle wordt 'generale repetitie' voor 2010

De organisatoren van de Sluitingsprijs in Oostmalle beschouwen hun veldrit van zondag 22 februari als een generale repetitie voor het Belgisch kampioenschap op 9 en 10 januari 2010.

jvandermosten

Wereldkampioen Niels Albert en de andere veldrijders sluiten nu zondag het seizoen af in Oostmalle. Daar wordt naar vaste gewoonte keihard feestgevierd.

“Maar eerst is er het crosswerk. Ik wil er voor derde keer op rij winnen. Het zanderige parcours is naar mijn maat gesneden”, zegt de wereldkampioen, die woensdag al op verkenning kwam met ploegmaat en wereldkampioen bij de beloften Philipp Walsleben. Ook de Tsjechische kampioen Zdenek Stybar was van de partij.

Uitbreiding

Hoofdorganisator Louis Van den Eynde meldt dat de omloop een beetje is uitgebreid met een strook bos en nu 3,2 kilometer bedraagt.

“Bovendien hangt de Nederlander Rein Groenendaal na de koers letterlijk en figuurlijk zijn fiets aan de haak. Wij zorgen op het podium voor een echte haak. Middenin de zandstrook bouwden we een tent voor de supporters van Niels Albert. Daarnaast zijn er de gewone publiekstent, onze eigen vip-tent, de GvA-tent voor genodigden en andere drank- en eetgelegenheden.”

Bruggen

Louis is bijzonder trots op een nieuwigheid: twee bruggen die het publiek toelaten bepaalde passages in de ‘zandbak’ over te steken. “Aan het opstellen van beide constructies werken we vier volle dagen”, zeggen Jef Scheers, Björn Van Craen en Sander Van den Broeck van de stellingbouwfirma AMK High and Safe uit Heist-op-den-Berg. “Het is de eerste keer dat we zo’n constructie opstellen voor een cyclocross”, aldus het trio.

Via twee grote schermen kunnen de toeschouwers het rechtstreeks beeldverslag op de voet volgen.

Programma

Zaterdag 21 februari kunnen niet-aangeslotenen op het parcours fietsen. Renners uit de omstreken van Malle vertrekken om 14u en fietsers uit Malle nemen de start om 15u voor de Grote Prijs van Malle.

Zondag 22 februari start het programma om 9u met een jeugdinitiatie. Om 10.30u volgen de nieuwelingen, om 11.30u de juniores, om 12.30u de beloften, 13.30u dames en 15.15 eliterenners. Toegang: 10 euro.

Jan VORSSELMANS

Vastgoed

Jobs in de regio